Contactgegevens

Oudestraat 9

4351 AS Veere

T: 06-11151059

E: info@veeresgenoegen.nl

Veers Leerlingen Orkest

De zeven Veerse muziekverenigingen werken al vele jaren nauw met elkaar samen. In 2017 is door deze verenigingen besloten om een gezamenlijk leerlingen-orkest op te gaan starten. Het wordt voor de muziekverenigingen steeds moeilijker om leerling-muzikanten te werven. Door de krachten te bundelen ontstaat nu de mogelijkheid om een gezamenlijk leerlingen-orkest te vormen en de leerlingen de kans te bieden om in orkestverband samen muzikanten van andere verenigingen te musiceren. De (werk)naam van het orkest is het ‘Veers Leerlingen Orkest’. De aftrap van het Veers Leerlingen Orkest vond vrijdagavond 12 januari 2018 plaats in het clubgebouw van muziekvereniging E.M.M. in Serooskerke. Dirigente van het Veers Leerlingen Orkest is Petra van Antwerpen.

Het Veers Leerlingen Orkest repeteert om de twee weken op vrijdagavond van 18.30 uur tot 19.15 uur en bestaat op dit moment uit ruim 10 muzikanten. De locatie wisselt om de 2 repetities en is altijd de vaste repetitieruimte van één van de deelnemende muziekverenigingen in de gemeente Veere. De gemeente Veere subsidieert dit initiatief en is ook nauw betrokken bij de muziekprojecten die op de Veerse basisscholen worden verzorgd in samenwerking met de Zeeuwse Muziekschool, de Veerse basisscholen en de zeven Veerse Muziekverenigingen.

Het Veers Leerlingen Orkest is o.a. ook bedoeld voor leerling-muzikanten die zich n.a.v. een schoolproject aanmelden als lid bij een Veerse muziekvereniging, vaak in combinatie met individuele muziekles.

Meer informatie over het Veers Leerlingen Orkest is verkrijgbaar via .

Bekijk hier het huidige repetitieschema van het Veers Leerlingen Orkest.

© 2006 - 2021 - Muziekvereniging Veere's Genoegen - Realisatie site: Nedbase ICT