Contactgegevens

Oudestraat 9

4351 AS Veere

T: 06-11151059

E: info@veeresgenoegen.nl

Nieuws

[29-05-2018] Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Vanaf 25 mei 2018 moeten overheden, bedrijfsleven en verenigingen voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit geldt dus ook voor onze vereniging. Iedere organisatie is zelf verantwoordelijk voor het tijdig voldoen aan de AVG. Door de AVG krijgen mensen meer privacyrechten. Organisaties moeten hun systemen, processen en interne organisatie op deze (nieuwe) rechten inrichten en een privacy-beleid opstellen. Het privacy-beleid van onze vereniging is via deze link en via onze website (o.a. via Welkom, Privacy-beleid en Downloads) in te zien. Tijdens de ledenvergadering in november zullen we de leden hierover nader informeren en in de tussenliggende periode zullen we de leden per e-mail informeren.

[29-05-2018] Zomerconcerten fanfareorkest

Het fanfareorkest van Veere’s Genoegen zal deze zomer 3 Zomerconcerten verzorgen. Vrijdag 22 juni vindt het eerste Zomerconcert plaats op camping Elzenoord in Vrouwenpolder. Dit concert begint om 19.00 uur en zal worden gecombineerd met het slotconcert van de schoolprojecten Heel Veere Speelt en Wieger Wordt Wakker. Bij slecht weer zal worden uitgeweken naar één van de schuren op het campingterrein. Zondagmiddag 1 juli verzorgen we samen met muziekvereniging St. Cecilia uit Zegge een Zomerconcert in het centrum van Veere. Dit concert begint om 14.00 uur en bij slecht weer zal worden uitgeweken naar de Kleine Kerk in Veere. We besluiten de reeks met een concert bij molen De Graanhalm in Gapinge op vrijdagavond 6 juli. Dit concert begint om 19.30 uur en bij slecht weer zal worden uitgeweken naar de Torenkerk in Gapinge. Voor het laden en lossen en het versjouwen, klaar zetten en opruimen van alle spullen kunnen we nog hulp gebruiken. Aanmelden kan bij Ronald Geldof. Download hier de flyer die speciaal is gemaakt voor de reeks zomerconcerten.

[29-05-2018] Optreden Veers Leerlingen Orkest

Het Veers Leerlingen Orkest o.l.v. Petra van Antwerpen zal op zaterdag 7 juli tijdens de Stroskerksedag in Serooskerke haar eerste optreden verzorgen. Na het concert wordt er nog iets leuks voor de muzikanten georganiseerd. Meer informatie hierover volgt nog via Hendrikje. Het repetitieschema tot de zomervakantie kan hier worden bekeken.

[29-05-2018] Opbouwen Rommel- & Curiosamarkt

Ook dit jaar organiseren diverse leden en vrijwilligers weer een rommel- en curiosamarkt in Het Akkoord. De voorbereidingen beginnen al in de laatste week van juni zodat we vanaf maandag(avond) 2 juli en dinsdag(avond) 3 juli alle spullen uit kunnen pakken, kunnen sorteren en uit kunnen stallen. Ook na dinsdag 3 juli moet er nog hard worden gewerkt om alles klaar te hebben voor de eerste verkoopdag op dinsdag 10 juli. De rommelmarkt is vanaf die dinsdag 7 keer geopend (op de dinsdagen) van 10.00 uur tot 17.00 uur. Voor zowel het uitpakken/sorteren/uitstallen en de verkoopdagen kunnen we nog vrijwilligers gebruiken. Aanmelden hiervoor kan bij Wout van Oers.

[28-05-2018] Schoolprojecten

Dit voorjaar worden er twee schoolprojecten georganiseerd op de basisschool in Vrouwenpolder en de basisschool in Veere. In Vrouwenpolder is gestart met ‘Heel Veere Speelt’. We zijn nog op zoek naar enkele vrijwilligers/muzikanten die een paar keer op vrijdagmiddag mee willen helpen. Aanmelden en opvragen aanvullende informatie kan bij Hendrikje Sonius. Binnenkort start zowel op de school in Veere als in Vrouwenpolder het project ‘Wieger Wil Weg’. Dit is een vervolg op het project van vorig jaar ‘Wieger Wil Weg’. Het fanfareorkest zal de afsluiting van dit project weer muzikaal begeleiden tijdens het verhaal van Wieger. De bedoeling is om de afsluiting van beide projecten af te sluiten tijdens het zomerconcert van het fanfareorkest op vrijdagavond 22 juni a.s. op camping Elzenoord in Vrouwenpolder.

[06-05-2018] Kledingaccessoires concertkleding fanfareorkest

Vorig jaar is tijdens een ledenvergadering besloten dat we tijdens officiële optredens van het fanfareorkest (in zwarte concertkleding) een turquoise kledingaccessoire gaan dragen. De vereniging geeft elke muzikant een accessoire in bruikleen en muzikanten mogen (op eigen kosten) een extra accessoire bestellen. Leden van Veere's Genoegen kunnen via deze link een accessoire te bestellen. Voor vragen kan contact worden opgenomen met Bea Remmink.

[06-05-2018] Oproep deelname werkgroepen

Op dit moment wordt al een concept-jaarprogramma voor 2019 opgesteld. In dat jaar willen twee grote activiteiten gaan organiseren. In mei (2019) willen we alsnog proberen een concertreis naar Tsjechië te organiseren. Een paar jaar geleden is hiervoor de basis gelegd maar is het  toen helaas niet doorgegaan. Er is toen al wel heel veel voorwerk verricht en dat willen we als basis gebruiken om te proberen om de concertreis in mei 2019 alsnog te realiseren. Daarnaast willen we in november (2019) een groot Bevrijdingsconcert gaan organiseren in het kader van 75 jaar bevrijding Walcheren. Als basis hiervoor dient een draaiboek wat Thomas in 2017 heeft gebruikt met muziekvereniging ‘De Gildezonen’ uit Roosendaal. Als je via YouTube zoekt op ‘Gildezonen’ en ‘Bevrijdingsconcert’ dan krijg je een indruk van hoe dit concert er uit kan komen te zien (eventueel in de dan verbouwde Grote Kerk).

 

Voor beide activiteiten wil het bestuur twee werkgroepen in het leven roepen die deze activiteiten/projecten verder gaan uitwerken,  voorbereiden en realiseren (uiteraard met kaders vanuit het bestuur en van de dirigent). Lijkt het je leuk om op projectbasis deel te nemen aan één of beide werkgroepen? Stuur dan een e-mail naar info@veeresgenoegen.nl en vermeld daarbij aan welke werkgroep(en) je deel wilt nemen.

[30-04-2018] Repetities en optreden(s) Toeters & Bellen

Op dinsdag 8 mei, 22 mei en 5 juni vinden er repetities plaats van Toeters & Bellen ter voorbereiding op het optreden op zaterdag 16 juni om 14.00 uur bij manege Pardoes in Vlissingen. Zaterdag 1 september staat ook al een optreden gepland op het strand bij Oostkapelle tijdens de Kustloop Vrouwenpolder. Wil je mee doen met Toeters & Bellen? Kom dan naar de repetities en mocht je nog niet eerder hebben meegedaan, geef dan vooraf aan dat je komt dan zorgen we dat de (nieuwe) muziek voor je klaar ligt. Aanmelden kan via .

[23-04-2018] Film 'Heel Veere Speelt'

Onlangs is er een (promotie)film gemaakt over het schoolproject 'Heel Veere Speelt'. Aan dit projecten werkten o.a. mee de Zeeuwse Muziekschool, de gemeente Veere, de 7 Veerse muziekverenigingen en de basisscholen in de gemeente Veere. Bekijk hier het filmpje.

[23-04-2018] Opbrengst Rabobank Clubkas Campagne

Dit jaar heeft de Rabobank Clubkas Campagne onze vereniging € 701,- opgeleverd. Wij willen iedereen bedanken die dit jaar 1 of 2 stemmen heeft uitgebracht op onze vereniging!

[04-04-2018] Buffetrooster voorjaar/zomer 2018

Bekijk hier de actuele versie van het buffetrooster.

[20-03-2018] Deelname Concours op 3 november 2018

Op zaterdag 3 november 2018 zal het fanfareorkest van Veere’s Genoegen deel gaan nemen aan het Concertconcours van de KNMO in Terneuzen. We zullen dit keer als festivaldeelnemer gaan deelnemen. Dit betekent dat we niet kunnen promoveren of degraderen maar de jury zal ons optreden wel beoordelen. Aan de hand van deze beoordeling gaan we verder werken aan een officiële deelname (dus voor de punten) aan een Concertconcours in 2019 of 2020. Na de zomervakantie 2018 willen we de puntjes op de ‘i’ gaan zetten met een volledig orkest (daar waar nodig aangevuld met gastmuzikanten). Op dit moment zijn we al bezig om tijdens het Onderlinge Studieweekend in 2018 een Try-outconcert te regelen.

[20-03-2018] Maatvoering zwarte jassen

Elke muzikant van het fanfareorkest krijgt een zwarte jas (met opdruk) in bruikleen van de vereniging. Deze jas kan/moet worden gedragen bij officiële buitenoptredens. Binnenkort staan de optredens gepland op Koningsdag (27 april) en op Dodenherdenking (4 mei). Leden die nog geen jas hebben of een andere maat nodig hebben kunnen dit voor 1 april aan Ronald Geldof doorgeven zodat hij kan zorgen voor een (andere) jas. Ronald houdt een bestand bij waarin staat wie in het bezig is van welke jas.

[20-03-2018] Brouwsedag en kampeerweekend

Elk jaar wordt in Brouwershaven op de tweede zaterdag in juli de Brouwsedag georganiseerd, dit jaar op zaterdag 14 juli. Een grote markt/braderie waar van alles te doen is. Eén van de activiteiten is een groot opgezette Muziek Play In waaraan een paar honderd muzikanten uit de HaFaBra aan meedoen. Deelname is gratis en het is een kwestie van je muziekinstrument en lessenaar meenemen, muziek afhalen bij de twee dirigenten, een plekje zoeken en 1 of 2 keer mee repeteren en een slotconcert voor een groot publiek. Diverse muzikanten van Veere’s Genoegen combineren dit met een kampeerweekend op camping Noorder Nieuwland in Brouwershaven. Naast het bezoeken van de braderie en deelname aan de Play In (op zaterdag) wordt er op de camping op zaterdagavond een BBQ georganiseerd. Mocht je mee willen gaan kamperen (of alleen BBQ’en) stuur dan een mailtje naar info@veeresgenoegen.nl. Mocht je mee willen gaan kamperen maar niet over een tent beschikken, laat dit dan ook weten.

[31-12-2017] Jaarprogramma 2018 verwerkt in de digitale agenda

De agenda op onze website is weer helemaal bijgewerkt. De kalender is per maand te raadplegen en per maand kan ook een afdruk worden gemaakt met de printknop.

[30-12-2017] Het Veers Leerlingen Orkest gaat van start!

Er is lang en veel over gesproken de afgelopen periode maar het Veers Leerlingen Orkest is een feit! De zeven Veers muziekverenigingen (HaFaBra) hebben het initiatief genomen om te kijken naar het (gezamenlijk) starten van een leerlingenorkest. Elke muziekvereniging heeft een aantal leerlingen, maar in de meeste gevallen zijn dit er niet genoeg om in orkestverband te spelen. Daarom zijn de krachten gebundeld en start op 12 januari 2018 de eerste repetitie van het Veers Leerlingen Orkest (VLO). Het gaat om een pilot van een jaar en de doelgroep zijn de leerling-muzikanten die lid zijn van een Veerse muziekvereniging. Het niveau is vanaf beginnende leerlingen tot leerlingen met een A-diploma. Het orkest staat onder leiding van dirigente Petra van Antwerpen en het orkest repeteert om de twee weken op vrijdagavond van 18.30-19.15 uur. De locaties waar gerepeteerd wordt zijn de oefenruimtes van de verenigingen waarvan leerlingen deelnemen en om de twee keer wordt van locatie gewisseld, hiervoor is een de contactpersoon voor de leerlingen en voor het VLO. Bij haar ook afmelden voor repetities.

[29-12-2017] Jaarprogramma 2018

Bekijk hier het jaarprogramma 2018 van Veere's Genoegen.

[18-11-2017] Deelname concours (3 november) 2018

Op zaterdag 3 november 2018 zal het fanfareorkest van Veere’s Genoegen deel gaan nemen aan het Concertconcours van de KNMO (waarschijnlijk) in Terneuzen. We zullen dit keer als festivaldeelnemer gaan deelnemen. Dit betekent dat we niet kunnen promoveren of degraderen maar de jury zal ons optreden wel beoordelen. Aan de hand van deze beoordeling gaan we verder werken aan een officiële deelname (dus voor de punten) aan een Concertconcours in 2019 of 2020. Na de zomervakantie 2018 willen we de puntjes op de ‘i’ gaan zetten en met een volledig orkest (daar waar nodig aangevuld met gastmuzikanten). Op dit moment zijn we al bezig om tijdens het Onderlinge Studieweekend in 2018 een Try-outconcert te regelen. Meer hierover tijdens de algemene ledenvergadering en onze dirigent zal er ongetwijfeld binnenkort ook op terugkomen.

[23-06-2017] Sponsoractie Oliehandel Dekker

Sinds 2017 adverteert Oliehandel Dekker BV in ons clubblad. Daarnaast heeft zij voor (sport)clubs en verenigingen een speciale vorm van sponsoring geïntroduceerd. De leden en alle mensen die hun club een warm hart toedragen kunnen sparen voor sponsoring. Esther Wisse-Bimmel van Oliehandel Dekker BV geeft tekst en uitleg over deze actie:

"U vraagt via dit formulier een Total-Dekker card aan en u tankt en betaalt met deze tankpas bij één van de ruim 350 Total, Total Express en ELAN tankstations in heel Nederland. De rest gaat vanzelf! Oliehandel Dekker BV wil de leden en donateurs van Veere’s Genoegen (en iedereen die Veere’s Genoegen een warm hart toedraagt) een korting verstrekken van € 0,12 cent per liter op de landelijke adviesprijs. Deze korting geldt voor de tankstations die op deze kaart terug te vinden zijn. Bij de overige stations betaalt u de prijs die aangegeven is op de pomp. Om Veere’s Genoegen te sponsoren zal Oliehandel Dekker BV aan het eind van het jaar € 0,01 cent per liter overmaken van de getankte liters welke door u zijn afgenomen. Dus hoe meer liters, hoe meer sponsoring!” Er zijn een paar spelregels:

  1. Indien de pompprijzen  lager zijn dan de landelijke adviesprijzen minus € 0,12 cent per liter, dan wordt de laagste prijs in rekening gebracht.

  2. Betaling van de geleverde producten geschiedt eenmaal per week, via automatische afschrijving van uw bankrekening waarvoor Dekker Tankstations Exploitatie BV gemachtigd wordt.

  3. Dekker Tankstation Exploitatie BV behoudt zich het recht voor de tankpas te blokkeren en terug te vorderen.

  4. Er wordt alleen op verzoek een factuur verstrekt per e-mail

[11-03-2017] Blazersgroep fanfareorkest

Elke dinsdagavond is er de mogelijkheid om in groepsverband te komen repeteren in Het Akkoord. Muzikanten uit het fanfareorkest kunnen in plaats van alleen thuis samen met andere muzikanten repeteren op de muziek die op het repertoire staat van het fanfareorkest en ook met verzoekjes komen om bepaalde stukken of passages met elkaar door te nemen. Meer informatie is verkrijgbaar via en voor de liefhebbers is er een speciale app-groep waarin iedereen op de hoogte wordt gehouden.

[03-03-2017] Subsidie Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft besloten om aan Veere’s Genoegen een subsidiebedrag toe kennen van maximaal € 4.000,- voor de aanschaf van nieuwe muziekinstrumenten in de periode 2016 tot en met 2018. Wij zijn heel erg blij met deze toezegging en dit zorgt ervoor dat we ons programma met betrekking tot aanschaf en vervanging van onze muziekinstrumenten kunnen uitvoeren. Kijk hier voor meer informatie over het Prins Bernhard Cultuurfonds.

© 2006 - 2018 - Muziekvereniging Veere's Genoegen - Realisatie site: Nedbase ICT