Contactgegevens

Oudestraat 9

4351 AS Veere

T: 06-11151059

E: info@veeresgenoegen.nl

Nieuws

[20-03-2018] Muzikale medewerking Dodenherdenking

Ook dit jaar zal het fanfareorkest ook weer haar muzikale medewerking verlenen tijdens de Dodenherdenking op de Oude Begraafplaats in Zanddijk. Muzikanten worden verzocht om 19.30 uur aanwezig te zijn. Wilko Heij zal namens Veere’s Genoegen zijn muzikale medewerking verlenen in Gapinge. Het organiserend comité uit Vrouwenpolder heeft ons dit jaar gevraagd of wij dit ook kunnen regelen in Vrouwenpolder. We zijn nog aan het kijken wat er mogelijk is. Omdat 4 mei dit jaar op een vrijdag valt, gaan we na afloop nog tot ca. 22.00 uur repeteren in Het Akkoord.

[20-03-2018] Schoolprojecten

Dit voorjaar worden er twee schoolprojecten georganiseerd op de basisschool in Vrouwenpolder en de basisschool in Veere. In Vrouwenpolder is gestart met ‘Heel Veere Speelt’. We zijn nog op zoek naar enkele vrijwilligers/muzikanten die een paar keer op vrijdagmiddag mee willen helpen. Aanmelden en opvragen aanvullende informatie kan bij Hendrikje Sonius. Binnenkort start zowel op de school in Veere als in Vrouwenpolder het project ‘Wieger Wil Weg’. Dit is een vervolg op het project van vorig jaar ‘Wieger Wil Weg’. Het fanfareorkest zal de afsluiting van dit project weer muzikaal begeleiden tijdens het verhaal van Wieger. De bedoeling is om de afsluiting van beide projecten af te sluiten tijdens het zomerconcert van het fanfareorkest op vrijdagavond 22 juni a.s. op camping Elzenoord in Vrouwenpolder.

[20-03-2018] Geplande optredens fanfareorkest

Voor het fanfareorkest staan de volgende optredens gepland:

 • Zondag 27 mei : Koffieconcert in Het Akkoord (aanvang 11.30 uur)

 • Vrijdag 22 juni : Zomerconcert op camping Elzenoord in Vrouwenpolder (aanvang 19.30 uur) en waarschijnlijk gecombineerd met de slotoptredens van de schoolprojecten ‘Wieger Wil Weg’ en ‘Heel Veere Speelt’. Ook bij slecht weer gaat dit concert door (in de schuur op het campingterrein).

 • Zondag 1 juli : Zomerconcert in Veere met muzikale medewerking van muziekvereniging St. Cecilia uit Zegge (Br.). Aanvang 14.00 uur en bij slecht weer vindt dit concert plaats in de Kleine Kerk in Veere.

 • Vrijdag 6 juli : Het laatste Zomerconcert voor de zomervakantie. Aanvang 19.30 uur maar de locatie is op dit moment nog niet bekend.

[20-03-2018] Deelname Concours op 3 november 2018

Op zaterdag 3 november 2018 zal het fanfareorkest van Veere’s Genoegen deel gaan nemen aan het Concertconcours van de KNMO in Terneuzen. We zullen dit keer als festivaldeelnemer gaan deelnemen. Dit betekent dat we niet kunnen promoveren of degraderen maar de jury zal ons optreden wel beoordelen. Aan de hand van deze beoordeling gaan we verder werken aan een officiële deelname (dus voor de punten) aan een Concertconcours in 2019 of 2020. Na de zomervakantie 2018 willen we de puntjes op de ‘i’ gaan zetten met een volledig orkest (daar waar nodig aangevuld met gastmuzikanten). Op dit moment zijn we al bezig om tijdens het Onderlinge Studieweekend in 2018 een Try-outconcert te regelen.

[20-03-2018] Maatvoering zwarte jassen

Elke muzikant van het fanfareorkest krijgt een zwarte jas (met opdruk) in bruikleen van de vereniging. Deze jas kan/moet worden gedragen bij officiële buitenoptredens. Binnenkort staan de optredens gepland op Koningsdag (27 april) en op Dodenherdenking (4 mei). Leden die nog geen jas hebben of een andere maat nodig hebben kunnen dit voor 1 april aan Ronald Geldof doorgeven zodat hij kan zorgen voor een (andere) jas. Ronald houdt een bestand bij waarin staat wie in het bezig is van welke jas.

[20-03-2018] Brouwsedag en kampeerweekend

Elk jaar wordt in Brouwershaven op de tweede zaterdag in juli de Brouwsedag georganiseerd, dit jaar op zaterdag 14 juli. Een grote markt/braderie waar van alles te doen is. Eén van de activiteiten is een groot opgezette Muziek Play In waaraan een paar honderd muzikanten uit de HaFaBra aan meedoen. Deelname is gratis en het is een kwestie van je muziekinstrument en lessenaar meenemen, muziek afhalen bij de twee dirigenten, een plekje zoeken en 1 of 2 keer mee repeteren en een slotconcert voor een groot publiek. Diverse muzikanten van Veere’s Genoegen combineren dit met een kampeerweekend op camping Noorder Nieuwland in Brouwershaven. Naast het bezoeken van de braderie en deelname aan de Play In (op zaterdag) wordt er op de camping op zaterdagavond een BBQ georganiseerd. Mocht je mee willen gaan kamperen (of alleen BBQ’en) stuur dan een mailtje naar info@veeresgenoegen.nl. Mocht je mee willen gaan kamperen maar niet over een tent beschikken, laat dit dan ook weten.

[20-03-2018] Repetities en optreden(s) Toeters & Bellen

Milou Antheunisse heeft m.i.v. 1 januari jl. de muzikale leiding van Toeters & Bellen overgenomen van Peter Willeboordse. Milou heeft samen met enkele muzikanten het repertoire doorgenomen en besloten om het repertoire deels te gaan vernieuwen. Hierdoor is het ook noodzakelijk om de repetities weer op te gaan pakken. Dinsdag 13 maart vond de eerste repetitie plaats o.l.v. Milou en zijn voor het eerste enkele nieuwe nummertjes doorgespeeld. In principe repeteert Toeters & Bellen om de twee weken op dinsdagavond in Het Akkoord (vanaf 19.45 uur). Dinsdag 20 maart a.s. staat er een extra repetitie van Toeters & Bellen gepland en dinsdag 27 maart begint de repetitie om 18.45 uur i.v.m. de jaarvergadering die die avond om 19.30 uur gepland staat. Daarna staat er om de twee weken een repetitie van Toeters & Bellen gepland in Het Akkoord. Het eerste optreden is op 27 april a.s. in Gapinge (Koningsdag) en op zaterdag 1 september staat ook al een opgetreden gepland op het strand bij Oostkapelle i.v.m. de Kustloop Vrouwenpolder. Wil je mee doen met Toeters & Bellen? Kom dan naar de repetities en geef vooraf aan dat je komt dan zorgen we dat de (nieuwe) muziek voor je klaar ligt. Aanmelden kan via toetersenbellen@zeelandnet.nl.

[20-03-2018] Rabobank Clubkas Campagne

Ook dit jaar doen wij weer mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. Rabobank Walcheren/Noord-Beveland stelt € 165.000,- beschikbaar en daar willen wij graag een graantje van meepikken. Hoe werkt het?

Van 4 t/m 16 april 2018 mogen leden van Rabobank Walcheren/Noord-Beveland vijf stemmen uitbrengen op hun favoriete vereniging of club, waarvan maximaal twee op dezelfde club.  En: elke stem is geld waard! De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal beschikbare bedrag van € 165.000,- te delen door het aantal uitgebrachte stemmen. Wij ontvangen het aantal op ons uitgebrachte stemmen maal het bedrag dat een stem waard is.  Doe jij ook mee?

Natuurlijk willen we zoveel mogelijk stemmen krijgen: hoe meer stemmen, hoe meer geld in onze clubkas. Ben jij lid van de Rabobank? Doe dan ook mee en breng 2 stemmen uit op Veere’s Genoegen. Ook op Facebook zal je posts en advertenties voorbij zien komen. Deel, like en reageer gerust! Meer weten? Kijk voor meer informatie over de Rabobank Clubkas Campagne op www.rabobank.nl/wnb. Daar gaat op 4 april ook het digitale stemlokaal open.

[20-03-2018] Jaarvergadering en vacature(s) bestuur

Dinsdagavond 27 maart a.s. vindt (vanaf 19.30 uur) de jaarvergadering plaats in Het Akkoord. Alle leden hebben de agenda en bijbehorende stukken ontvangen. Gerda de Bree heeft zich niet herkiesbaar gesteld als algemeen bestuurslid. Hiermee is een extra vacature in het bestuur ontstaan (naast de 7 huidige bestuursleden). Mensen die geïnteresseerd zijn in één van de vacatures kunnen dit doorgeven aan onze voorzitter Bea Remmink of een mailtje sturen naar info@veeresgenoegen.nl.

[20-03-2018] Muzikale medewerking Koningsdag

Tijdens Koningsdag (vrijdag 27 april) zullen we op diverse tijdstippen en locaties weer onze muzikale medewerking gaan verlenen. Oranjevereniging Vrouwenpolder organiseert dit jaar geen activiteiten en wordt hier van ons dit jaar geen muzikale medewerking gevraagd. Hierdoor zitten we qua tijd iets ruimer in ons jasje voor de aubade in Veere en zullen we aan Oranjevereniging Gapinge nog vragen of zij behoefte hebben om nog iets te schuiven met hun programma. Het programma ziet er als volgt uit:

 • 07.30 uur : voor de liefhebbers verzamelen bij de ingang (Oudestraat) van de Grote Kerk i.v.m. beklimmen Grote Kerk t.b.v. de aubade

 • 08.00 uur : aubade vanaf de Grote Kerk (voor de liefhebbers dus…)

 • 08.45 uur : aanwezig bij Het Akkoord

 • 08.55 uur : vertrek (in mars) vanaf Het Akkoord

 • 09.00 uur : aankomst bij het Stadhuis i.v.m. aubade en stoelendans. Hierna in mars naar de feesttent in de gedempte haven.

 • 11.30 uur : start muzikale rondrit door Gapinge met Toeters & Bellen vanaf een boerenkar.

 • 12.15 uur : einde programma

Het optreden in Gapinge kan dus mogelijk nog wat worden vervroegd. De inventarisatielijsten voor deze (3) optredens is al in de map opgenomen die regelmatig op tafel ligt tijdens de repetitieavond.

[02-01-2018] Buffetrooster voorjaar 2018

Bekijk hier de actuele versie van het buffetrooster.

[31-12-2017] Jaarprogramma 2018 verwerkt in de digitale agenda

De agenda op onze website is weer helemaal bijgewerkt. De kalender is per maand te raadplegen en per maand kan ook een afdruk worden gemaakt met de printknop.

[30-12-2017] Het Veers Leerlingen Orkest gaat van start!

Er is lang en veel over gesproken de afgelopen periode maar het Veers Leerlingen Orkest is een feit! De zeven Veers muziekverenigingen (HaFaBra) hebben het initiatief genomen om te kijken naar het (gezamenlijk) starten van een leerlingenorkest. Elke muziekvereniging heeft een aantal leerlingen, maar in de meeste gevallen zijn dit er niet genoeg om in orkestverband te spelen. Daarom zijn de krachten gebundeld en start op 12 januari 2018 de eerste repetitie van het Veers Leerlingen Orkest (VLO). Het gaat om een pilot van een jaar en de doelgroep zijn de leerling-muzikanten die lid zijn van een Veerse muziekvereniging. Het niveau is vanaf beginnende leerlingen tot leerlingen met een A-diploma. Het orkest staat onder leiding van dirigente Petra van Antwerpen en het orkest repeteert om de twee weken op vrijdagavond van 18.30-19.15 uur. De locaties waar gerepeteerd wordt zijn de oefenruimtes van de verenigingen waarvan leerlingen deelnemen en om de twee keer wordt van locatie gewisseld, hiervoor is een de contactpersoon voor de leerlingen en voor het VLO. Bij haar ook afmelden voor repetities.

[29-12-2017] Jaarprogramma 2018

Bekijk hier het jaarprogramma 2018 van Veere's Genoegen.

[18-11-2017] Deelname concours (3 november) 2018

Op zaterdag 3 november 2018 zal het fanfareorkest van Veere’s Genoegen deel gaan nemen aan het Concertconcours van de KNMO (waarschijnlijk) in Terneuzen. We zullen dit keer als festivaldeelnemer gaan deelnemen. Dit betekent dat we niet kunnen promoveren of degraderen maar de jury zal ons optreden wel beoordelen. Aan de hand van deze beoordeling gaan we verder werken aan een officiële deelname (dus voor de punten) aan een Concertconcours in 2019 of 2020. Na de zomervakantie 2018 willen we de puntjes op de ‘i’ gaan zetten en met een volledig orkest (daar waar nodig aangevuld met gastmuzikanten). Op dit moment zijn we al bezig om tijdens het Onderlinge Studieweekend in 2018 een Try-outconcert te regelen. Meer hierover tijdens de algemene ledenvergadering en onze dirigent zal er ongetwijfeld binnenkort ook op terugkomen.

[23-06-2017] Sponsoractie Oliehandel Dekker

Sinds 2017 adverteert Oliehandel Dekker BV in ons clubblad. Daarnaast heeft zij voor (sport)clubs en verenigingen een speciale vorm van sponsoring geïntroduceerd. De leden en alle mensen die hun club een warm hart toedragen kunnen sparen voor sponsoring. Esther Wisse-Bimmel van Oliehandel Dekker BV geeft tekst en uitleg over deze actie:

"U vraagt via dit formulier een Total-Dekker card aan en u tankt en betaalt met deze tankpas bij één van de ruim 350 Total, Total Express en ELAN tankstations in heel Nederland. De rest gaat vanzelf! Oliehandel Dekker BV wil de leden en donateurs van Veere’s Genoegen (en iedereen die Veere’s Genoegen een warm hart toedraagt) een korting verstrekken van € 0,12 cent per liter op de landelijke adviesprijs. Deze korting geldt voor de tankstations die op deze kaart terug te vinden zijn. Bij de overige stations betaalt u de prijs die aangegeven is op de pomp. Om Veere’s Genoegen te sponsoren zal Oliehandel Dekker BV aan het eind van het jaar € 0,01 cent per liter overmaken van de getankte liters welke door u zijn afgenomen. Dus hoe meer liters, hoe meer sponsoring!” Er zijn een paar spelregels:

 1. Indien de pompprijzen  lager zijn dan de landelijke adviesprijzen minus € 0,12 cent per liter, dan wordt de laagste prijs in rekening gebracht.

 2. Betaling van de geleverde producten geschiedt eenmaal per week, via automatische afschrijving van uw bankrekening waarvoor Dekker Tankstations Exploitatie BV gemachtigd wordt.

 3. Dekker Tankstation Exploitatie BV behoudt zich het recht voor de tankpas te blokkeren en terug te vorderen.

 4. Er wordt alleen op verzoek een factuur verstrekt per e-mail

[11-03-2017] Blazersgroep fanfareorkest

Elke dinsdagavond is er de mogelijkheid om in groepsverband te komen repeteren in Het Akkoord. Muzikanten uit het fanfareorkest kunnen in plaats van alleen thuis samen met andere muzikanten repeteren op de muziek die op het repertoire staat van het fanfareorkest en ook met verzoekjes komen om bepaalde stukken of passages met elkaar door te nemen. Meer informatie is verkrijgbaar via en voor de liefhebbers is er een speciale app-groep waarin iedereen op de hoogte wordt gehouden.

[03-03-2017] Subsidie Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft besloten om aan Veere’s Genoegen een subsidiebedrag toe kennen van maximaal € 4.000,- voor de aanschaf van nieuwe muziekinstrumenten in de periode 2016 tot en met 2018. Wij zijn heel erg blij met deze toezegging en dit zorgt ervoor dat we ons programma met betrekking tot aanschaf en vervanging van onze muziekinstrumenten kunnen uitvoeren. Kijk hier voor meer informatie over het Prins Bernhard Cultuurfonds.

© 2006 - 2018 - Muziekvereniging Veere's Genoegen - Realisatie site: Nedbase ICT