Contactgegevens

Oudestraat 9

4351 AS Veere

T: 06-11151059

E: info@veeresgenoegen.nl

Opleiding

Opleiding

Vanaf de leeftijd van 7 jaar kunnen er - bij door de muzikale leiding te bepalen voldoende aanmeldingen - binnen de vereniging blokfluitlessen worden gevolgd. Het is gebleken dat de blokfluit een uitstekend instrument is om de basisbeginselen van het notenschrift te leren. Zodra men beschikt over voldoende kennis over het notenschrift (vanaf ongeveer 8 jaar) kan er een keuze worden gemaakt uit een blaas- of slagwerkinstrument. Dit gebeurt in overleg met de muzikale leiding, dit in verband met het gebrek aan bepaalde instrumenten in de toekomst. De lessen hiervoor worden gevolgd via de Zeeuwse Muziekschool in Middelburg of - bij voldoende belangstelling  - in het clubgebouw Het Akkoord in Veere. In overleg met onze contactpersoon is het ook mogelijk om een aantal vrijblijvende proeflessen te volgen, soms kan dit tegen een gereduceerd tarief.

 

Vanaf de leeftijd van ca. 8 jaar kunnen er lessen worden gevolgd aan de Zeeuwse Muziekschool op een blaas- of slagwerkinstrument (welke binnen de bezetting van het fanfareorkest passen). In 2016 is besloten dat - onder bepaalde voorwaarden - Veere's Genoegen 40% van de leskosten betaald (A- en B-diploma).

 

Kijk hier voor de voorwaarden en tarieven voor verenigingsopleidingen via de Zeeuwse Muziekschool of bekijk onze eigen folder over de opleidingen op een blaas- of slagwerkinstrument of over onze blokfluitlessen.

 

Voor de leden van Veere's Genoegen die les volgen op de Zeeuwse Muziekschool geldt dat de inschrijving voor het gehele jaar van toepassing is. Leden van Veere's Genoegen die les willen gaan volgen op de Zeeuwse Muziekschool kunnen dit ook doorgeven aan het  (bij voorkeur vóór 18 mei van het lopende jaar).

 

Zodra het A-diploma is behaald - tenzij de muzikale leiding anders bepaalt - vindt er doorstroming plaats naar het fanfareorkest. Omdat er tot die tijd niet in groepsverband gespeeld zou worden (les via de muziekschool gebeurt doorgaans individueel) is begin 2018 het Veers Leerlingen Orkest opgericht.

© 2006 - 2021 - Muziekvereniging Veere's Genoegen - Realisatie site: Nedbase ICT